Lördag! Har precis släppt av min mellersta och hans bästa kompis vid Göteborgs Operan då barnkören där har övningsdag idag. Själv sitter jag på ett av Espresso House mysiga cafe i stan och tänkte passa på skriva ytterligare en liten recension för er läsare.

Koreanska hudvårdsprodukter håller oftast en hög standard men ibland dyker det ändå upp produkter som ger den där extra WOW-känslan och Freshly Juiced Vitamin E Mask från Klairs är verkligen en sådan produkt!

Vad är då Freshly Juiced Vitamin E Mask för produkt?

Produktbeskrivningen hos Klairs.se säger: “Freshly Juiced Vitamin E Mask är en multifunktionell produkt som kan användas som en fuktmask, nattmask eller som en dagkräm. Passar perfekt för dig som vill förebygga hudens åldrande och jobba med fina linjer samt få en jämnare hudton. Passar alla hudtyper, även den allra känsligaste”.

Denna produkt är rik på vitamin E som har en unik förmåga att skydda huden genom att förhindra att skadliga fria radikaler och UV-strålning tränger in och skadar huden. Den innehåller även Niacinamide/Vitamin B3 som ofta används i asiatiska hudvårdprodukter och har en uppljusande effekt på huden. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och har en sammandragande effekt på porerna, vilket får dem att se mindre ut och bidrar därmed till en jämnare hudton och minimerar fina linjer. Det verkar även antiinflammatoriskt vilket gör att det har en god effekt på acne och det balanserar talgproduktionen.

En annan stjärningrediens, vilken gör denna produkt till en fantastisk anti-aging produkt, är adenosin. Adenosin finns i alla kroppens celler och främjar kollagenproduktionen, vilket stärker huden. Den är effektiv vid sårläkning och återuppbyggnad av huden genom sina antiinflammatoriska egenskaper.

Ingredienser: Water, Glycerin, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Carrageenan, Gellan Gum, Betaine, Algin, Mannan, Ceramide NP, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Chlorphenesin, Arginine, Ethylhexylglycerin, Centella Asiatica Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Salicornia Herbacea Extract, Phragmites Communis Extract, Adenosine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil. CosDNA

Konsistensen påminner om pudding, studsig och glansig i sin textur, lite samma utseende som när man öppnar en slimeburk. Klairs själva beskriver texturen som “shape memory cream”, det vill säga att den återgår till sin original form direkt efter. Det låter lite löjligt men detta fascinerade mig på ett barnsligt sätt de första gångerna jag använde produkten. Ok, det fascinerar mig fortfarande ;-).

Produkten är dryg så det behövs endast en liten “skopa” och här kommer nästa roliga grej. Så fort den kommer i kontakt med huden ändras texturen till en gelaktig, emulsionsliknande kräm. Jag upplever den som svalkande och den har en lätt och mild doft, men doften försvinner så fort den har absorberat in i huden. Den kan upplevas lite kladdig på huden då det tar en liten stund, ca 10-15 min, innan den har absorberats helt in i huden. Eftersom jag använder den till kvällen tycker jag inte detta spelar någon roll för mig, men självklart är det en smaksak.

Jag använder den som en nattkräm efter dubbelrengöring, toner och essence/serum och ibland som en nattmask som sista steget i hudvårdsrutinen efter ansiktskräm. På morgonen känns huden återfuktad och spänstig. Är din hudtyp mer åt torr/normal passar nog denna mycket bra att använde som en dagkräm såhär års.

Utseendemässigt påminner förpackningen om Freshly Juiced Vitamin C serumet och detta är medvetet gjort enligt Klairs eftersom kombinationen av Freshly Juicied Vitamin E Mask förstärker och optimerar Freshly Juiced Vitamin C serumets effekt, eftersom E vitamin verkar stabiliserande på C vitamin.  Charlotte Cho från Sokoglam berättar mer om detta i youtube filmen nedan.

Jag har använt masken regelbundet i ca 6 veckor nu och min hud ser friskare och sundare ut, och den har en fin lyster och en jämnare hudton. En unik och mycket bra produkt enligt mig som verkligen levererar och ger ett effektivt och tydligt resultat. Kommer definitivt att fortsätta med denna produkt. Jag inledde med ett WOW och avslutar med…WOW!

I Sverige finns den hos glowid.se,klairs.se och skincity.se för 379 SEK

I Norge finns den hos soel.no och klairs.no för 399 NOK

Finns även hos Wishtrend.com och cosmetic-love.com för 27 dollar resp 31 dollar.