Dags för en ny presentation och recension. Denna gången är det rengöringsbalmen med det långa namnet Ultra Watery Eoseongcho Cleanser från det koreanska varumärket A. by BOM som står på tur.

A.by BOM Cosmetics lanserade sin första hudvårdsprodukt, sheetmasken Super Power Baby Doll Mask 3-step i februari 2016. I deras produktkategorier ingår sheetmasker, ögonserum, rengöringsbalm och en ansiktskräm som också lanserades under 2016. A.by BOM har fram tills nu varit mest känd för sitt rykte som lyxsalongen med bas i Cheongdam, Gangnam distriktet som kändisar söker sig till när de ska fixa hår och naglar. Det senaste året har A.by BOM’s produkter fått stor uppmärksamhet i sociala medier och deras hudvårdsprodukter har lovprisats av flera hudvårds- och skönhetsexperter.

En rengöringsbalm är en annan variant av oljerengöring som man använder som första steg i en dubbelrengöring, alltså innan du använder en vattenbaserad rengöring. Vilket som är bäst utav rengöringsbalm eller rengöringsolja är helt enkelt en smaksak enligt mig.

Produktbeskrivningen hos SKINiD.se: “Denna oljerengöringen från A. by BOM är ett vaxliknande balsam som smälter på huden i en fin tjock olja; Det tar bort solskyddsmedel och all slags smink snabbt och emulgerar och rengör på djupet. En av de bästa olje- och sminkrengöringarna som gjorts!”

Ingredienser: Soybean extract, black soybean extract, mung bean extract, wheat extract, barley extract, rice extract, corn kernel extract, rice bran extract, rice bran extract, Green tea extract, green tea extract, licorice extract, chamomile flower extract, rosemary leaf extract, camellia oil, acidus tree oil, tocopheryl acetate, glyceryl caprylate , Butylene glycol, 1,2-hexanediol, glycerin, purified water, perfume. CosDNA

Vad är då eoseoungcho? På svenska kallas den ödleblad och är en art i familjen ödlesvansväxter som förekommer naturligt i Asien. Eoseongcho räknas som en koreansk medicinalväxt och används ofta i hanbang produkter. Hanbang betyder traditionell koreansk örtmedicin och är en naturlig del av koreanernas kultur och vardag. Den är känd för sina antibakteriella egenskaper samt att dess extrakt ska bidra till att reglera talgproduktionen.

Förpackningen har en stilren och enkel design. En generös förpackning som innehåller hela 100ml(!).
Jag har tidigare testat den kultförklarade Clean it Zero från banila.co och den av sokoglam omtalade Moringa Cleansing Balm från ENature. Båda dessa rengöringsbalm har tagit bort smink och andra orenheter effektivt, men har svidit när jag använt dem för att ta bort ögonmakeup. Den har en mild och behaglig blomdoft.
En annan sak jag gillar är den stora spateln som medföljer produkten.

Konsistensen skiljer sig inte direkt från de andra rengöringsbalmen jag har testat. Bäst beskrivet så har en rengöringsbalm liknande konsistens som kokosolja. Så fort det kommer i kontakt med hudens temperatur smälter den och blir som olja. En liten klick av produkten räcker både till ansikte och halsen. Effektiv? Oh ja! Sminket nästan smälter bort under tiden jag masserar in rengöringsbalmen med lätta rörelser. Det som imponerar allra mest är att den även tar bort min vattenfasta Curl FIX masacara från Etude House (nästan INGEN ansiktsrengöring klarar det)! Den känns mild mot huden och svider inte i ögonen. Huden känns superren och den efterlämnar nästan samma känsla som när jag har sköljt av en vattenbaserad rengöring. Det du!

Enligt produktbeskrivningen så passar den alla hudtyper, dock innehåller den som sagt många olika växtextrakt som eventuellt skulle kunna påverka en mycket känslig hud negativt. Så hur blir det nu, kan jag rekommendera Ultra Watery Eoseongcho Cleanser och är den värd sin hype? Absolut!  Så för att sammanfatta det hela: “mer eoseoungcho åt folket!”

Finns hos skinid.se för 450 sek.

Önskar er alla en ljus och innehållsrik vecka.

(Detta är helt min egen personliga åsikt. Jag har mottagit produkt för test och har själv valt att skriva en recension.)