Hej och trevlig torsdag på er.

Dags för “tbt så jag tänkte dela med mig lite mer från min resedagbok från Seoul.

10/11-18

Vi började dagen med att äta frukost i hotellets härliga restaurang på 21:a våningen innan vi tog tunnelbanan till Gwangwhamun för att titta på palatset Gyeongbokgung. Eftersom det var lördag var det extra mycket folk här denna dag.

Efter Gyeongbokgung promenerade vi upp till Bukchon Hanok Village som är ett bostadsområde som består av traditionella koreanska hus. Här stod guider med skyltar som uppmanade oss att vara tysta och visa respekt när vi rörde oss runt mellan husen.

Jag hade längtat efter att få äta koreanska mandu, så vi promenerade vidare ner till Insa-dong och letade upp den kända mandurestaurangen Bukchon Son Mandu. Gott, gott, gott!

Efter maten tog vi en kort promenad till det närliggande buddhistiska templet Jogyesa. Jogyesa är ett av Koreas viktigaste och mest kända tempel och högkvarter för Jogye-orden. Trädgården är fantastiskt vacker med alla lotusblad och färgglada blommor. Det var massor av aktiviteter på gång när vi var där men samtidigt var det en lugn och avslappnad atmosfär mellan alla skyskrapor och shoppinggator.

Sedan strosade vi lite längs med shoppinggatan i Insa-dong och besökte konstgallerian där vi passade på att fika på Poop Cafe. Ja, temacaféer är stort i Seoul.

Kvällspromenad längs med ån Cheonggyecheon och Seoul Lantern Festival som firade 10 års jubileum när vi var i Seoul.

 

 

Önskar er en fortsatt härlig torsdag!

//J