I slutet av juli åkte vi en sväng till huvudstaden för att bara turista lite då vi äntligen hade semester ihop. Vi bodde några nätter på hotel och några nätter hos kompisar.

Vi hann med lite av varje kan man säga.

Jag passade även på att träffa Nora från företaget finino.se som är distributör för bland annat det koreanska märket Leaders cosmetics i Sverige.

Leaders cosmetics är ett av de absolut ledande varumärken när det kommer till sheetmasker och dessa grymma sheetmasker finns hos Åhlens och ahlens.se. Läs mer om Leaders härhär och här (theKlog.co). Sheetmaskerna från Leaders är några av de bästa enligt mig och har uppmärksammats mycket senaste tiden av bland annat Charlotte Cho, Sokoglam.

Nora och jag hade en jätte härlig fikastund där vi pratade om hudvård, att driva företag, hitta nya innovativa produkter och livet generellt och jag ser redan fram emot vår nästa träff.

Sedan var det dags för nästa “möte” med Anna som äger företaget Ipudacosmetics.se. Företaget grundades 2015 av Anna som är utbildad apotektekniker, hälsopedagog och make-up artist. Anna är född i Sydkorea och uppvuxen i Sverige, men har sedan 2010 bott till och från i Sydkorea. Hos Ipuda cosmetics hittar du kända varumärken som Neogen, Missha, Whamisa, Holika Holika och It`s Skin.

Jag har tidigare nämnt i andra blogginlägg att koreansk hudvård för mig innebär så mycket mer än bara bra hudvårdsprodukter, då det är min starkaste koppling till mitt födelseland. Det var därför extra roligt att träffa Anna som har liknande bakgrund men har sätt och upplevt så mycket mer av Korea än vad jag har.

Jag frågade Anna om vilka trender som hon ser just nu när det gäller koreansk hudvård och make-up. Anna tycker man ser en tydligt trend inom hårvård och då framför allt i “scalp care”. En annan trend som nu växer fram i Korea är en förenklad hudvårdsrutin med färre steg, tack vare många nya allt-i-en produkter, så kallade flerfunktionsprodukter. Exempel på en sådan produkt kan du läsa om här. När det kommer till kosmetik är det mer färg än tidigare när det gäller ögon- och läpp make-up.

När vi pratade om K-beautyvågen som sveper in över Norden just nu tar Anna upp den “hype” som har blivit kring den berömda “10-stegs metoden” som många svenska företag marknadsför sina produkter med. Hon betonar att det inte handlar om att man måste ha 10 olika produkter i sin hudvårdsrutin, även om det är vanligt bland koreanska kvinnor och män att använda många produkter både morgon och kväll. Många av hennes koreanska vänner och bekanta använder 5-10 produkter dagligen, men det betyder inte att de används på en och samma gång, eller att alla har samma behov. 10-stegs metoden handlar mer om att tillföra produkter efter behov. Allas hud är unik och varje person måste utgå från sina behov. Det viktigaste är att ta reda på vilken hudtyp man har och bygga sin hudvårdsrutin utifrån det. Det handlar om “trial and error” för att hitta de produkter som passar just för din hudtyp. Anna tipsar även om att när man börjar med en ny hudvårdsprodukt så prova alltid på ett mindre område först för att utesluta allergi och liknande.

Det blev en lång och mycket trevlig lunch då vi pratade om allt ifrån adoption, Korea som land idag, koreansk hudvård, K-beauty i Sverige och våra framtidsplaner. Det ska bli spännande att följa Ipuda cosmetics då företaget har mycket spännande på gång, bland annat kommer ni hitta produkterna i deras fysiska butik till hösten. Så titta in hos ipudacosmetics.se eller om du är i Stockholm 12 augusti så ta en sväng till Kungsträdgården och Korea Culture Festival och säg hej till Anna och Ipuda Cosmetics som kommer att finnas tillgänglig för hudvårdsrådgivning och försäljning av noga utvalda produkter.

Jag känner mig så glad och tacksam för alla härliga människor jag får möjligheten att möta genom mitt intresse för koreansk hudvård. Fint helt enkelt, så är det.