God lördag!

Tänkte skriva några rader om denna lilla sak från Skinfoods Yuja serie. Blev nyfiken på dessa produkter från Skinfood efter att jag läste en recension hos theKlog.com. Jag beställde serum och toner från jolse.com.

Vad är då Yuja? Yuja eller yuza är en citrusfrukt som är vanlig i ÖstAsien framförallt i Japan och Korea. Smaken beskrivs som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Den innehåller hela tre gånger mer C vitamin än i citron! Yuzu/yuja frukterna som används i Skinfoods Yuja serie är även ekologiskt odlade. Så vad är då Yuja Water C Whitning Ampoule och hur verkar den? En ampull tillhör egentligen samma kategori som serum och essencer men är ännu mer koncentrerad än ett serum. Yuja Water C Ampoule innehåller höga halter med oljeextrakt från Yuza/Yuja frukten. Den ska hjälpa mot pigmentfläckar (hyperpigmentering uppstår när det blir en överproduktion av melanin i/på ett särskilt område i huden), den ska påverka och stimulera produktionen av kollagen, som i sin tur ska kunna påverkar små fina linjer och rynkor. Den ska vara lugnande, mjukgörande och bidra till en jämn hudton.

Min åsikt:

Efter rengöring och toner: den absorberar snabbt in huden, känns inte kladdig efteråt och huden känns slät och len. Den har en svag, uppfriskande citrus doft. Vad gäller mina pigmentfläckar är det nog lite för tidigt att uttala sig då jag inte har använt produkten så länge. Ser inte någon tydlig förändring än, dock gillar jag produkten jättemycket för att huden känns mjuk och smidig efteråt. Hur mycket den hjälper till att ljusa upp pigmentfläckar och släta ut fina linjer och rynkor återstår att se helt enkelt :-). 

Pris:

39 dollar hos sokoglam.com

ca 19 dollar hos jolse.com

Steg 6 av 10 enligt den koreanska 10-stegs hudvårdsrutinen är alltså serum.

Önskar er en riktigt härlig lördag!