Här hemma i Sverige har koreanska varumärken som Klairs, Leegeehaam och Hyggee blivit etablerade varumärken sedan de lanserades i början på 2017 hos glowid.se och sedan hos skincity.se.

Sedan jag började använda koreanska hudvårdsprodukter i början på 2014 har jag hunnit testa flera produkter från både Klairs, Leegeehaam och Hyggee, och om man tar en titt i mitt badrumsskåp är detta varumärken som jag ofta återkommer till.

När jag åkte till Seoul i november fanns dessa varumärken med på min shoppinglista men det var inte så enkelt att hitta dem som jag först trodde.  Stora varumärken som till exempel Etude House, Tony Moly, Laneige, Iope, Sulwhasoo, Missha har egna butiker och flagship stores precis överallt i Seoul, medan man får leta lite efter varumärken som i Sverige är stora, men i Korea är mindre. De finns ofta att hitta i butiker som kan liknas vid Kicks, Boots, hos apotek eller på hudvårds- och kosmetiksavdelningar i varuhus liknande NK och Åhléns.

Efter att vi hade varit i Garusogil åkte vi vidare till Gangnam där det skulle finnas två butiker som jag jättegärna ville besök nämligen Cree’mare och Chicor. Till min stora besvikelse så hade Cree’mare stängt sin butik men nästan bara ett stenkast därifrån hittade vi Chicor och där hittade vi ett brett sortiment av produkterna från bland annat Klairs och Hyggee och enstaka produkter från Leegeehaam. Nästan direkt blev jag tillsagd att jag inte fick fotografera, men några bilder hann jag ta ;-). Andra varumärken som fanns hos Chicor som även finns på den svenska marknaden var bland andra Cremorlab, Huxley och Make P:reem.


Det kan inte bli mer stängt än såhär hos Cree’mare.

Chicor nästa!

Kolla priserna!

Letar du efter varumärken från By Wishtrend, COSRX, Heimich, Iunik och Whamisa finns dessa hos alla ÅLANDs butiker som också har ett brett utbud av produkter från Klairs.

Hos LOHB (Koreas motsvarighet till Sephora)  hittar du produkter från bland andra COSRX, Cremorlab, Huxley, Leaders cosmetics, Make P:rem och Neogen.

Hos Lalavla (tidigare Watsons) hittar du produkter från Leegeehaam.

Hos Olive and Young hittar du också produkter från Cremorlab, COSRX, Make P:rem och Neogen.

Letar du efter varumärken från de stora varumärken som till exempel Etude House, Holika Holika, Innisfree, Iope, Laneige, Missha och Sulwhasoo m.fl behöver du inte leta eftersom dessa har sina egna butiker över hela Seoul.

 

Ja, det var lite shoppingtips för dig som eventuellt planerar en liten trip till Seoul:-)

//J