Säg hejdå till dina finnar med Multi-Ex A.C. Cream från Lab for You

Hej och trevlig tisdag på er!

Helgen gick som vanligt lite för fort men jag hann med en sväng till Malmö tillsammans med en kär vän för att se First Aid Kit’s spelning i Malmö Arena, en övernattning på Elit Hotel Adlon som ligger vid Lilla Torg, och sedan en heldag med shopping, fika och middag. Söndag var allt som vanligt igen med seriespel i innebandy och skjuts till Balettakademin 🙂

Dags för en ny recension och dagens produkt är Multi-Ex A.C.Cream från koreanska Lab for You. Varumärket lanserades i USA förra året och jag har varit riktigt nyfiken på deras produkter. När jag var i Seoul i november skickade Lab for You några av sina produkter till mig för test.

Multi-Ex A.C.Cream faller inom kategorin “spot treatment cream”, vilket oftast innebär att produkten är effektiv och inriktad mot att läka och lindra finnar och akne. Finnarna beror på inflammation i talgkörtlarna och förutom ärftlighet och hormoner kan faktorer som stress, sömnbrist och matvanor leda till akneutbrott. För många innebär tonårstiden bekymmer och problem med akne. Det beror på att produktionen av könshormoner ökar i tonåren vilket leder till att mer fett bildas. Min äldste son som snart blir tonåring har sedan en tid tillbaka börjat få akneutbrott och finnar i pannan, så jag lät honom testa Multi-Ex A.C.Cream.

Enligt produktbeskrivningen ska Multi-Ex A.C krämen ha lugnande, antioxidantiska, anti-inflammatoriska och immunmodulerande effekter och tittar man på ingredienslistan så innehåller krämen hela sju naturliga växtextrakt.

Ingredienslista: Water, Propylene Glycol,1,2-Hexanediol, butylene Glycol, Carbomer, Tromethamine, Polyglyceryl-10 Laurate, Propanediol, Aloe Barbadensis Leaf Water, Centella Asiatica Extract, Ethylhexyglycerin, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Vaicalensis Root Extract, Allantoin, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Disodium EDTA, Glycerin, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Sodium Magnesium Silicate, Glutathione

Krämen är genomskinlig och har en gelaktig konsistens. Den är nästan helt doftlös och kan appliceras på enstaka finnar eller på områden där huden är inflammerad och irriterad. Krämen kan användas när som helst på dagen och upptill flera gånger dagligen. Den har en svalkande effekt mot huden och absorberas lätt in i huden. Huden känns riktigt len och mjuk på en gång.

Min son har sedan två månader tillbaka använt Multi-Ex A.C.Cream som sista steg efter rengöring med Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser från COSRX och har upplevt en jättestor skillnad. Visst kommer det fortfarande enstaka finnar men huden är lugnare, mer jämn och utbrotten färre. Tummen upp för Multi-Ex A.C.Cream. Den levererar på riktigt!

Tyvärr finns den inte på den svenska marknaden än så det blir att beställa från USA eller Korea.

//J

(Jag har mottagit produkten från lab4u.co.kr för test och jag har själv valt att skriva om den.)

 

 

2019-02-19T07:05:59+01:00

Lämna en kommentar

Till toppen