I början av juni upptäckte jag till min stora glädje att ett av mina favoritvarumärken Neogen hade börjat säljas i Sverige av nyöppnade tokkitokki.se (토끼 = toh-kkee = kanin). Jag har tidigare testat Neogens Real Fresh Foam Cleanser Cranberry, Real Fresh Cleansing Water Rose, Green Tea Cleansing Stick och Bio- Peel Gauze Peeling Lemon. Neogens Green Tea rengöringsstift är en storfavorit hos mig just nu, läs gärna min recension här.

Eftersom de flesta företag och distributörer för koreanska hudvårdsprodukter i Sverige har bas i Stockholmsområdet var det extra roligt att tokkitokki.se har sin bas i Göteborg. När frågan om eventuellt samarbete kom upp bestämde vi att vi skulle ses över en fika på stan. Så i mitten av juni hade jag glädjen av att träffa ägarna Kent och Meeree från företaget Korean Fox Cosmetics.

Kent är som jag adopterad från SydKorea medan Meeree är född i Seoul och flyttade till Göteborg 2015. Hon berättade att när hon började testa de vanligaste västerländska hudvårdsmärkena blev hennes hy sämre och då föddes tanken om att få presentera koreanska hudvårdsprodukter med hög kvalitet till svenskarna. Både Kent och Meeree är eniga i att koreanska konsumenter är mer kritiska till vilka hudvårdsprodukter de köper, då vikten av att ha en vacker hy är djupt rotad i både kultur och tradition. Detta gör att den genomsnittliga koreanen är mycket mer medveten om sin hud och vilka produkter hen använder. Eftersom det finns över 2000 varumärken inom hudvård i Korea(!) är det tuff konkurrens vilket i sin tur leder till att alla nya produkter måste ha en hög kvalitet för att överhuvudtaget kunna överleva på marknaden. Kent lyfter även upp en annan sida och det är att de flesta koreaner är uppkopplade jämnt, så information sprider sig snabbt vilket kan vara helt avgörande för ett varumärkes framgång eller fall.

Meerees tips för en hälsosam hud: “En sund och vacker hud handlar om ett helhetstänk. Mina bästa tips är: drick tillräckligt med vatten, träna, ät mindre salt (Meeree berättade om vilken chock hon fick över hur mycket salt vi svenskar använder i vår matlagning), ät hälsosamt och ha bra hudvårdsrutiner med bra hudvårdsprodukter”. På frågan om hur man lättast börjar med koreansk hudvård som västerlänning är svaret att börja med dubbel rengöring morgon och kväll samt en fuktkräm. När detta har blivit en vana kan man börja lägga till toner, serum mm. Kent tycker att solskydd också bör ingå in den dagliga hudvårdsrutinen, men Meeree tror att det är lättare att börja med en BB cream med hög solfaktor som “nybörjare” inom koreansk hudvård.

Det var inspirerande och roligt att sitta ner och prata om koreansk hudvård, om tokkitokki.se och om K-beauty vågen som sköljer in över Skandinavien och Europa just nu. Hos tokkitokki.se hittar du varumärken som Missha, Holika Holika, Neogen Dermalogy, Pure Heals, COC och Belleza Castillo. Pure Heals, COC och Belleza Castillo är relativt okända märken för mig och det ska bli roligt att bekanta mig mer med dem.

MISA Cho Gong Jin Cream- min första hanbang produkt! Orientaliska växtingredienser möter modern vetenskap. Fantastisk lyxig förpackning, som en kruka med dyrbart innehåll;-). Krämen har anti-rynk och uppljusande egenskaper. Innehåller bland annat svart ginseng och Rehmannia Glutinosa. Bara historien bakom denna serien är unik och sträcker sig tillbaka till Joseondynastin på 1600-talet! Läs mer om produkten här.

Neogen Dermalogy H2 Dermadeca Serum Spray. Neogen har gjor det igen och om du som jag gillar ansiktsmister (har alltid en i väskan och på kontoret) är detta produkten för dig. Denna serumspray tar ansiktssprayen till en ny nivå enligt produktbeskrivningen och jag kan bara instämma med att det gör den. Har endast testat den en kort period men upplever att den återfuktar huden på djupet och samtidigt ger en fin lyster. Funkar både under och över makeup.

Super Aqua Refreshing Cleansing Foam från Missha. Ett milt rengöringsskum som efter oljerengöring effektivt tar bort rester och orenheter djupt ner i porerna utan att irritera. Den kan användas dagligen på grund av dess återfuktande och skonsamma egenskaper. Jag har tidigare upplevd att huden kan kännas lite torr och stram efter skumrengöring men här känns huden ren och återfuktad. Tummen upp!

COC PEACH FACE BRUSH Produktbeskrivningen säger: En ansiktsborste som ger en skonsam men högt effektiv rengöring av din hud. Innehåller över 300 000 mikrotunna silkeslena nylonfirbrer som tränger djupt in i porerna. Har testat denna ihop med skumrengöringen Super Aqua från Missha några gånger och är imponerad över vilken effekt den har! (Recension kommer längre fram, vill testa den över en längre period.)

 

Om några av er läsare är i Stockholm den 12/8, kan ni träffa Kent och Meeree på Korean Culture Festival i Kungsträdgården och och passa på att shoppa och botanisera bland koreanska hudvårdsprodukter. Upplev Korea mitt i Stockholms city. Koreanska kulturfestivalen och Sydkoreanska Ambassaden bjuder in till matlagningskurser, folklek, hantverkskurser, workshops med K-pop, dans och mycket mer utav allt som Korea har att erbjuda.

 

Fram tills 31/8 kan du som kund botanisera bland många fina öppningserbjudanden hos tokkitokki.se. Beställningar som kommer innan kl 14.00 skickas samma dag och med varje leverans kommer flera varuprover. Så passa på att titta in hos tokkitokki.se

 

Önskar alla en trevlig lördag med lite bilder från skärgården tidigare i veckan.