*Inlägget sker i samarbete med eleven.se och är sponsrat. Detta påverkar däremot inte mina åsikter eller värderingar vad gäller produkterna. Dessa kommer alltid att förbli personliga och kan inte bli köpta.

G9SKIN Grapefruit Vita Peeling Gel 150ml

Enligt produktbeskrivningen ska G9SKIN Grapefruit Vita Peeling Gel bidra till att effektivt avlägsna döda hudceller och makeup samt se till att huden blir återfuktad och får näring. Grapefruit Vita Peeling Gel är fylld med AHA/BHA syror, C-vitamin och E-vitamin för att hjälpa till med att ge en sund och strålande hud samt ha en uppljusande effekt och bidra till en jämnare hudton. Produkten passar alla hudtyper och kan användas över hela kroppen.

Till skillnad från en “vanlig” peeling/skrubb med korn (mekanisk peeling), är detta en gel som med hjälp av enzymer från frukt och bär som innehåller AHA syror hjälper till att lösa upp och göra sig av med döda hudceller, talg och smuts utan att påverka den friska huden. BHA syror bidrar till att exfoliera huden genom att de kan tränga djupare ner i huden och är bra på framförallt grov hud, fina linjer och pigmentering.

Ingredienslista via cosDNA.

Glycerin har fuktbindande egenskaper och bidrar till att stärka hudbarriärens funktion och fuktbalans. Glycerin påverkar även hudens elasticitet och gör så att andra aktiva ingredienser kan penetrera lättare in i huden.

Att huden inte stramar efter peelingen utan känns len mjuk är tack vare extrakter från bland annat aprikos, persika, mango, vilda bär, hallon, guava, mandarin och ros. Extrakt från rosmarin, kamomill, aloe vera, och lakrits har en lugnande och vårdande effekt på huden.

Peelinggelen ska användas efter dubbelrengöring på torr hud för bästa effekt. Under tiden gelen masseras in i huden, löses smuts och döda hudceller upp och efter en kort stund kännes små kulor på huden. Dessa “kulor” är smuts och döda hudceller (härligt eller hur?).

Så hur blir det, kan jag rekommendera denna peelingprodukt? Absolut! Jag tycker verkligen att det är en effektiv och spännande produkt. Den exfolierar huden på ett effektivt sätt samtidigt som den har ett lågt pH värdet och därför är skonsam mot huden. Huden känns i alla fall riktigt ren och otroligt mjuk och len efteråt. Det märks tydligt att den gör sitt jobb på min hud, speciellt i T-zonen. Ett lite extra plus också för att information finns på engelska på förpackningen. Har du normal till kombinerad hud som jag, kan jag verkligen rekommendera Grapefruit Vita Peeling Gel!

Kom ihåg att alltid använda solskydd dagtid när du använder exfolierande produkter.

Pris: 145 sek

//J