*Inlägget sker i samarbete med eleven.se och är sponsrat. Detta påverkar däremot inte mina åsikter eller värderingar gällande produkterna. Dessa kommer alltid att förbli personliga och kan inte bli köpta.

Bonair Blue Smoother Velvet Cream

Jag har varit supernyfiken på att testa Blue Smoother Velvet Cream efter att jag stiftade bekantskap med Blue Smoother Facial Oil från samma serie. Produkterna i Bonairs sortiment baseras på premium fermenterade oljor och använder en speciell patenterad bioteknologi som kallas Phyto to real skin™ för att kunna framställa oljor som efterliknar hudens egna fetter så mycket som möjligt.

Blue Smoother Velvet Cream är en högkoncentrerad kräm som innehåller fermenterade oljor av hög kvalitet och rekommenderas för mogen och torr hud.

Ingredienser: Water, Glycerin, Caprylic/CapriciTriglyceride, Bacillus/Soybean FermentlExtract, Butylene Glycol,lTremella Fuciformis(Mushroom)iExtract, Stearic Acid,iMacadamia Ternifolia SeedlOil, Cetearyl Alcohol,iGlyceryl Stearate, CandidaiBombicola/Glucose/MethyllRapeseedate Ferment, HelianthusiAnnuus (Sunflower) SeediOil, Hydrogenated Lecithin,lPhytosteryl/DecyltetradecyllMyristoyl Methyl Beta-Alaninate,iSclerocarya Birrea SeediOil, Oryza Sativai(Rice) Bran Oil,ltanacetum annuum flowerloil, Batyl Alcohol,iButyrospermum Parkii (Shea)lButter, Dimethicone, SorbitanlStearate, Guaiazulene, AnemarrhenaiAsphodeloides Root Extract,lArctium Lappa SeediExtract, Lonicera Japonical(Honeysuckle) Flower Extract,iForsythia Suspensa FruitlExtract, Nelumbo NuciferaiSeed Extract, PlatycodoniGrandiflorumRoot Extract,iPropolis Extract, Centellal Asiatica Extract, Propanediol, iCaprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, iArtemisia Vulgaris Extract,iCarbomer, Arginine, 1,l2-Hexanediol, Brassica Campestrisl(Rapeseed) Seed Oil,lRosmarinus Officinalis (Rosemary)lLeaf Oil, PelargoniumiGraveolens Flower Oil,iAnthemis Nobilis FlowerlOil, Angelica ArchangelicalRoot Oil, 3-hexenol,lTocopheryl Acetate, Lecithin,lDipotassium Glycyrrhizate, CeramidelNP, Adenosine, SodiumiHyaluronate, Disodium EDTA,iPentaerythrityl Tetra-di-t-butylHydroxyhydrocinnamate, lTocopherol.

Några av nyckelingrediernserna är renfanaolja (blue tansy) som är rik på azulene som bidrar till att återfukta huden på djupet och har en lugnande och läkande effekt för känsligt och irriterad hud. Får dock inte förväxlas med vanlig renfana som är giftig.

En annan superolja och som är en ny bekantskap för mig är Marulaolja. Marula är en frukt som finns i de sydliga delarna av Afrika och oljan är full av antioxidanter och oljesyra som bidrar till att ge näring och stärka hudens fuktbarriär.

Adenosine är en annan välbekant anti-aging ingrediens som finns att hitta naturligt i alla kroppens celler och som hjälper till att förbättra elasticitet i huden genom att den främjar kollagensyntesen.

Jag använder Blue Smoother Velvet Cream som sista steg i min kvällsrutin tillsammans med Blue Smoother Facial Oil. För mig är detta en helt fantastisk nattkräm! Den har en lätt konsistens och när den får kontakt med huden känns den mer som en olja. Den har en behaglig doft och absorberas lätt och snabbt in i huden. Den lämnar en matt yta och huden känns mjuk utan att kännas oljig. Jag upplever att krämen i kombination med ansiktsoljan ger massor av näring och massor av fukt. Dagen efter känns det som huden har fått en riktigt fuktboost och huden har en jämn och superfin lyster. Tummen upp!

Pris 316 sek.

//J