Pure Heals Propolis 90 Ampoule – when in Rome

When in Rome!

I skrivande stund befinner jag mig i Rom i en underbar rustik lägenhet mitt i gamla stan bara några stenkast från Piazza Navona. Ser så mycket fram emot att få spendera några dagar i “den eviga staden”.

En av många hudvårdsprodukter jag har tagit med på resan är ännu ett serum med hög halt av propolis extrakt. Propolis 90 Ampoule är en av mina första produkter från det Koreanska varumärket PureHeals. Deras “brand story” kan jämföras med varumärken som Innsifree där fokus ligger på naturliga ingredienser. PureHeals betyder “pureness improves skin”. I Sverige hittar du ett brett av sortiment av dessa produkter hos tokkitokki.se.
Jag har tidigare skrivit om vad propolis är och om produkter som innehåller propolis här och här.

Ingredienser: Propolis Extract, Aloe Barbadensis Leaf Water, Niacinamide, Hydroxyethylcellulose, Sodium Polyacrylate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hyaluronate, 1,2-Hexanediol, Argania Spinosa Kernel Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Butylene Glycol, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Caprylyl Glycol, Honey Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Caramel, Adenosine, Rose Flower Oil, Tagetes Minuta Flower Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Elettaria Cardamomum Seed Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Vetiveria Zizanoides Root Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limon Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cosdna.

Huvudingredienserna är alltså proplis extrakt och aloesaft som ska återfukta och ha en lugnande och antiinflammatorisk effekt på huden. Niacinamide bidrar till en jämnare hudton och har en uppljusande effekt. Hyaluronsyra binder fukt och bidrar till att huden blir rikligt återfuktad. Den sista huvudingrediensen är alginat som har en mjukgörande verkan på huden och är också en bra antioxidant.

Propolis 90 Ampoule har en väldig enkel och naturlig design. Flaskan rymmer 30 ml och är av genomskinlig gult glas med en svart gummikork. Själva serumet är helt klart och genomskinligt. Som alltid är jag lite rädd för att flaskan ska åka i golvet när den är av glas, men samtidigt känns hudvårdsprodukter lite mer exklusiva med glasförpackningar (helt oviktig reflektion men men).

En nackdel med precis denna förpackningen är att själva pipetten är något större än vad jag är van vid och jag får vara extra försiktig så att serumet inte hamnar utanför flaskan när jag lyfter upp pipetten och sätter tillbaka pipetten i flaskan. Det behövs endast 3-4 droppar av serumet för att täcka hela ansiktet och hals. Här finns det också en risk i och med att pipetten är så stor att man får mer serum än man önskar vid varje tillfälle. Konsistensen är något tjockare än t.ex LJH Vita Propolis Ampoule men serumet är lätt och smidigt att applicera och det tränger snabbt in i huden. Det efterlämnar dock en lite kladdigare känsla än de serum jag är van vid. Produkten innehåller även flera aromatiska oljor men jag gillar den milda honungs-/blomdoften.

Så kan jag rekommendera Propolis 90 Ampoule? Jag tycker absolut det är ett bra serum när det kommer till näring och fukt och den ger en fin lyster, men enligt mig (och som sagt så är det helt individuellt vad som passar olika hudtyper) når den inte riktigt upp till samma nivå och ger inte samma slutresultat som LJH och iUNIK`s propolis serum.
Finns hos tokkitokki.se för 319:-(30ml).

Ciao e buonasera!

(Detta är helt min egen personliga åsikt. Jag har mottagit produkten för test och har själv valt att skriva en recension om den.)

2017-10-20T23:18:17+02:00

Lämna en kommentar

Till toppen