Onsdagar är lika med ledig dag för min del och idag vaknade vi upp till strålande sol. Det känns lyxigt att vara ledig mitt i veckan ihop med min yngsta. Mina två pojkar går i skolan så de cyklade iväg som vanligt vid 8-tiden och jag och min minsta kunde fortsätta att softa lite till innan det var dags att åka iväg till Nääs slott för att luncha med min goda vän som nyligen har flyttat hem efter tre år i Shanghai. Nääs slott ligger i Lerums kommun mellan Göteborg och Alingsås och har du vägarna förbi är det absolut värt ett besök. Fantastiskt fina naturomgivningar och med en underbar slottsträdgård med stora härliga gungor i de gigantiska ekarna.

Jag tänkte presentera vilka produkter jag har använt mest frekvent senaste tiden och vi börjar med rengöringsprodukter.

På kvällen börjar jag alltid med att ta bort ögonmakeup. Eftersom jag numera alltid använder vattenfast mascara, mestadels Curl Fix Mascara från Etude House som sitter som berget, krävs en rejäl och effektiv ögonmakeup borttagare. Jag har testat flera olika koreanska märken men den som jag alltid återvänder till och som är både mest effektiv och prisvärd (37:-på ICA) är Garnier Skinactive Eye Make-up Remover 2in1. Tar effektivt bort ögonmakeup och skyddar ögonfransarna eftersom den är berikad med Arginin.

Oljerengöring:

Clean it Zero från banila.co

Vattenbaserad rengöring:

Green Tea Cleansing Stick från Neogen.

Rich Moist Foaming Cleanser från dearKlairs.

Super Aqua Refreshing Cleansing Foam från Missha.

Peach Face Brush från Coringco.

Vidare till de produkter som jag har använt dagtid utöver rengöringsprodukter:

Supple Preparation Facial Toner från Klairs.

Fresh One Step Facial Essence från Hyggee.

Propolis Vitamin Synergy Serum från Iunik.

Moistfull Collagen Eye Cream från Etude House.

all-around Safe Block Essence Sun 45 SPF/PA+++ från Missha

….och de produkter som jag har använt mycket i min hudvårdsrutin till kvällen (dock inte alla varje gång;-)).

Lime Moisture Mild Peeling Gel från Iunik.

Fresh One Step Facial Toner från Klairs

T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence från Cremorlab.

Freshly Juiced Vitamin C från Klairs.

Triple C Lightning Liquid från COSRX.

Moistfull Collagen Eye Cream från Etude House.

T.E.N Cremor For Face Fresh Water Gel från Cremorlab.

Misa Cho Gong Jin Cream från Missha.

Måste än en gång poängtera att det inte handlar om att använda massa produkter daglien utan att ta reda på vilken hudtyp du har och vilka behov din hud har och sedan utgå ifrån det. Det viktigaste enligt mig är dubbelrengöring morgon och kväll, tillföra rikligt med fukt och använda solskydd dagtid. Testa dig fram och lägg till produkter utifrån vad din hud behöver. Nu när koreansk hudvård på allvar sprider sig som en löpeld så fokusera inte så mycket på någon daglig “10-stegs rutin” utan lägg till produkter utifrån ditt behov.

Annyeong.