Säg hej till koreanska eSpoir!

Med över 2000 olika hudvårds- och kosmetikvarumärken på den koreanska marknaden är det inte så konstigt att många varumärken och namn fortfarande är okända eller nya bekantskaper på den svenska och europeiska marknaden. eSpoir är ett sådant varumärke, men det är ett väl etablerat namn och superpopulärt bland koreanska makeupartister. Espoir tillhör Amorepasific groupe som också äger varumärken som till exempel IOPE, Sulwhasoo, Etude House, innisfree och Laneige m.fl.

Enligt koreanska influencers är eSpoir banbrytande på skönhetsmarknaden i Korea och skiljer sig från de flesta av sina konkurrenter genom att vara först med att erbjuda en större bredd i färgnyanser vad gäller foundation och BB-cushions. För konsumenten med lite mörkare hudton kan det annars vara svårt att hitta rätt nyans bland foundation, BB-creams och puder. Ett tydligt exempel på detta är mina standard foundations/BB creams Klairs llluminating Supple Blemish Cream som endast finns i en nyans och Holika Holika’s FACE 2 CHANGE Volume Fit Strobing Pumping Foundation SPF50+ / PA++ som endast har två nyanser C21, C23.

Dagens recension: eSpoir Pro Tailor Foundation Be Glow SPF25 PA++.

Jag har varit på jakt efter en ny foundation med lätt konsistens som ger fin lyster. eSpoir’s butiker finns som de flesta andra stora kosmetikvarumärken lite överallt i Seoul, men har sin flagship store i Ewha Woman University-området. Så jag passade på att titta förbi när vi skulle besöka universitetsområdet på Ewha.

Ewha Campus Complex är en fantastisk underjordisk byggnad som rymmer ca 66 000 kvm fördelat på 6 våningar och är designat av Dominique Perrault. Byggnaden är designad som en allè som sträcker sig från Ewha Square till början på Pfeiffer Hall.

Härliga höstfärger.

Det är precis detta som skiljer eSpoir från sina konkurrenter. Många nyanser på foundations och BB-krämer.

Jag blev rekommenderad nyansen BUFF som är lite ljusare än min naturliga hudton.

Förpackningen är i frostat glas, 30ml med guldfärgad print och en guldfärgad kork som ger en lyxig känsla. Konsistensen är lätt och tunn vilket innebär att den inte är helt täckande utan ger en mer naturlig “look” och som namnet “Be glow” säger, ger den verkligen en strålande fin och naturlig lyster.

Jag applicerar denna foundation med eSpoir’s Pro Tailoring Curved Face Brush AD.

Jag har verkligen hittat en ny favorit i eSpoirs Pro Tailor Foundation Be Glow! Den ger en vacker lyster och en superfin finish. Om jag skulle säga något negativt om denna härliga produkt, måste det vara att den endast innehåller SPF 25 PA++, så kom ihåg extra solskydd innan.

För ett mer täckande resultat använder jag High Coverage Marine Collagen Aqua Cushion SPF50+/PA+++ i nyansen C21 från KLAVUU innan jag applicera Pro Tailor Foundation Be Glow.

eSpoirs Pro Tailor Foundation Be Glow finns hos yesstyle.com för ca 450sek.

Önskar er en riktigt trevlig helg!

//J