Mediterranean Olive Brightening Mask från LEADERS

Vilka fantastiska dagar vi har med strålande sol och sommarvärme! Kändes så härligt att mina äldsta äntligen kunde ha shorts när de cyklade till skolan. Ni som läser detta och bor utanför Skandinavien har kanske något svårt att relatera till den längtan vi nordbor har efter sol och värme;-) Efter jobbet igår blev det en premiärtur med båten ut till en liten ö där vi grillade kvällsmat. Ser fram emot flera sådana dagar och kvällar.

För ett tag sedan fick jag hem flera sheet masks av varumärket Leaders Cosmetics från Nora på finino.se. Ni som är nyfikna på dessa produkter hittar dem hos Åhléns på ahlens.se! Jag var inte alls bekant med märket innan jag blev kontaktad av finino.se, så jag var tvungen att göra lite research. Leaders Cosmetics grundades av välkända hudläkare från Koreas topp universitet, Seoul National University. Läs mer om detta här. Märket anses vara världsledande när det gäller sheetmasker och speciellt anpassad för känslig hy.

Ni som är väl insatta i “K-beauty” har säkert hört talas om youtube kanalen Thebeautybreakdown, Morgan Stewart som har kanalen nämner ofta sheetmaskerna från Leaders Cosmetics som hennes favoritmasker.

 

Ok tillbaka till maskerna från Leaders, kvällens val föll på Mediterranean Olive Brightening Mask.

Den innehåller extrakt från olivolja som verkar återfuktande och har anti-aging egenskaper. Masken ska ljusa upp och ge en jämn hudton. Masken är gjord av kokos bio-cellulosa (bio-fermenterad kokosjuice, vilket gör att den kan binda vatten upptill 10 gånger bättre än andra masker, vilket i sin tur ger en intensiv återfuktning) och ingår i en serie som heter 7 Wonders. Fria från parabener, mineraloljor, färgmedel och allergener. Alla masker är dermatologiskt testade.

Masken har plast på båda sidor vilket jag tycker gör det lättare att vika ut den och applicera den “rätt” på ansiktet. Den var dock lite för stor för min näsa och mun. Materialet cellulosa är tunt, fäster lätt och sitter bra på ansiktet under de 30 minuter jag har masken på. Masken har en svalkande effekt, har en mild och fräsch doft och jag upplever att den ger mycket fukt. Huden känns något kladdig efteråt med det är inget jag upplever som negativt. Efteråt tycker jag att huden har en jämn hudton och en fin lyster.

Så kan jag rekommendera Mediterranean Olive Brightening Mask från Leaders Cosmetics? Absolut! Stort plus för att det är en cellulosa mask som sitter bra, har en behaglig svalkande effekt, en behaglig doft och ger ett fint resultat. Att den återfukter på djupet kan jag skriva under på då jag upplever att min hy har varit rejält återfuktad under hela dagen idag. Om jag ska vara super petig och försöka komma på ett minus med denna mask, så måste det vara att den var något för stor för mitt ansikte.

Ser fram emot att testa flera masker från Leaders Cosmetics.

Finns hos ahlens.se 79:-

(Jag har mottagit produkten för test men detta är min egen och ärliga åsikt om produkten.)

 

 

 

2018-05-03T09:03:53+02:00

En kommentar

  1. […] denna sheetmask. Den har en mild, nästan obefintlig doft. Jag tycker att doften liknade den hos Mediterranean Olive Brightening Mask som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Masken är, precis som det beskrivs i […]

Lämna en kommentar

Till toppen