Några av er kanske kommer ihåg att jag skrev en recension av LJH’s sheetmask Tea Tree Soothing Mask för ett tag sedan, läs mer om den här. Nu har jag testat LJH’s Vita Propolis Nutri Mask och även hunnit testa LJH’s Vita Propolis Ampoule några veckor, så då tyckte jag att det var det dags för en liten recension helt enkelt.

Vad är då propolis undrar du (och det undrade jag också innan jag fick produkterna)?  Jo, propolis är en produkt som kommer från bin. Det har länge varit känt att propolis har en antibiotisk verkan och därför kallas produkten ibland för binas eget antibiotikum. Det har även upptäckts att propolis har andra egenskaper – det kan verka antiinflammatoriskt, lindra infektioner och bidra till att stärka immunförsvaret. Dessutom innehåller propolis vitaminerna A, B och E samt flera mineraler och aminosyror. Propolis egenskap är att den ska vara lysterskapande och ha antioxidativa effekter.

Först ut är Vita Propolis Nutri Mask.

Produktbeskrivningen säger att den ska ge omedelbar daggig lyster till huden, lugna irriterad hud, fylla ut fina linjer, ljus upp mörka fläckar och återfukta. Den innehåller antioxidanter som ska skydda mot fria radikaler, vilket är ett samlingsnamn för en stor grupp olika ämnen. De flesta radikaler bildas från syre. Källor till ökad bildning av fria radikaler kan vara läkemedel, strålning från solen, föroreningar som rökning och avgaser, hård träning, inflammationer, stress, alkohol och tillsatser i mat (ifall någon av er undrade;-))

Passar för hud med fina linjer och hud med ojämn hudton, pigmentering samt hud som behöver extra fukt. Fri från Parabener, syntetiska färgämnen och mineraloljor

Varje arkmask är indränkt med propolis och botaniskt serum, berikat med pion och lugnande Centella. Jag har tidigare beskrivit Centella i detta inlägg

Jag har inte varit så noggrann med att ha med exakt vilka ingredienser som alla produkter innehåller, mest för att jag inte har helt koll på vad alla olika ämnen har för verkan. MEN  det finns ju andra som kanske läser mina inlägg som har bättre koll än vad jag har, så här är innehållsförteckningen (dock på engelska):

Water, Propolis Extract, Dipropylene Glycol, Glycerin, Dimethicone, Polysorbate 20, Butylene Glycol, Betaine, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Peony Extract, Centella Extract, 1,2 Hexanediol, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Chamomile Flower Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Glyceryl Caprylate, Cellulose Gum, Potassium Hydroxide, Hydroxethyl Acrylate, Ethylhexylglycerin, Allantonin, Dipotassium Glycyrrhizate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Disodium EDTA, Fragrance

Efter rengöring och toner var det dags för LJH Vita Propolis Nutri Masken. Den är lätt att veckla ut då den har plast på ena sidan. Detta gör det lättare att applicera den ”rätt” på ansiktet också (avslänga sedan plasten). Bra storlek på masken för mitt ansikte. Det finns bra med serum kvar i förpackningen som jag applicerade på hals, dekolletage och armar. Den har en svag blommig, fräsch nektar doft (kan man säga så?) Jag lät den sitta ca 20 minuter och då började den släppa runt näsan och munnen (kan dock bero på att jag började storskratta under tiden), men på övriga ansiktet höll den bra. Efter att jag hade avlägsnat masken klappade jag in resterande serum och huden kändes inte kladdig efteråt. Huden fick en fin lyster och en jämn hudton. En mycket bra produkt MEN för min hud upplever jag att LJH’s Tea Tree Soothing Mask gav mer fukt.

Pris: 49:- hos GLOWiD.se och Skincity.se

Näst på tur är LJH’s Vita Propolis Ampoule.

Jag hade stora förväntningar innan jag började testa denna ampoule eftersom jag både hade läst och hört mycket om den. I produktbeskrivningen hos GLOWiD.se står det:

“Detta är ett multi-tasking lysterskapande serum-ampull som är fylld med 50% propolisextrakt och 20% multivitaminer. Perfekt för att ge en omedelbar så kallad gwang (betyder fuktig lyster på koreanska). Ampoulen ska ge ge omedelbar lyster, förnya hudcellerna, jämna ut hudtonen och göra huden slät och mjuk. Den ska passa alla hudtyper och är extra lämplig för aknebenägen hud. Fri från parabener, silikoner, färgämnen, alkohol och mineraloljor.” Denna produkt fokuserar alltså på att återfukta, ljusa upp och jämna ut hudtonen och innehåller på anti-inflammatoriska och antioxiderande extrakter.

Innehåller: Propolis extract, Portulaca Oleracea Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Panthenol, Rosa Centifolia Flower Water, Niacinamide, 1, 2-Hexanediol, Ethyl Ascorbyl Ether, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/ Twig Extract, Centella Asiatica Extract, Carbomer, Arginine, Spirodela Polyrrhiza Extract, Hydroxyethylcellulose, Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium Hyaluronate, Adenosine.

Något jag inte visste men läste i recensionen hos fiftyshadesofsnail.com är att man inte ska blanda Vita Propolis Ampoule med L-askorbinsyra vitamin C serum som OST C20 eller C21,5 eller andra syrapreparat med lågt pH som AHA eller BHA. Eftersom LJH Vita Propolis Ampoule innehåller niacinamid som kan omvandlas till niacin när pH värdet är lågt, vilket kan orsaka flusher och en stickande känsla

Efter rengöring toner och essence (valfritt självklart) droppar jag ut en droppe på pannan, en droppe på vardera kinder och smörjer in med uppåtgående rörelser. Konsistensen är oljig men väldigt lätt. Serumet absorberas snabbt in i huden utan att huden känns fet. Den doftar fräsch mild honung/nektar. Jag upplever att huden får en fin lyster direkt och huden känns len och återfuktad. Jag avslutar det hela med en fuktkräm. Jag fick ett litet prov på LJH Vita Propolis Cream som kändes fantastiskt bra men jag har testat alldeles för lite av den för att uttala mig ordentligt.

Första gången jag testade Vita Propolis Ampoule använde jag den direkt på huden vilket fungerar alldeles utmärkt och ger ett mycket bra resultat, men jag har även testad att blanda några droppar i både essence och fuktkräm vilket jag också tycker ger en superfin finish i form av fin lyster och jämn hudton. Eftersom varje flaska endast innehåller 15 ml förbrukas den ganska snabbt om man ska använda 3-4 droppar både morgon och kväll. Ett tips är att istället använda en droppe eller två i din fuktkräm så håller den längre;-). Jag håller helt och hållet med @fiddysnail att jag tycker den kommer mer till sin rätt och är lättare att applicera när den blandas med t.ex en fuktkräm. GLOWiD.se rekommenderar även att blanda några droppar i foundation eller BB Cream för extra glöd och lyster (the korean dewy glow).

Så hur blir det? Kan jag rekommendera LJH Vita Propolis Ampoule? Stort stort JA! Denna produkt kommer att förbli ett stående inslag i min hudvårdsrutin. Den återfuktar, jämnar ut, gör huden mjuk och smidig. Den ger en otrolig fin lyster precis som produktbeskrivningen säger. Jag gillar att den kan användas på flera sätt, ensam och ihop med både essence, fuktkräm och foundation. Det ända minuset får bli att ml priset blir lite dyrt, då flaskan endast rymmer 15ml, men då detta är en toppen produkt som verkligen levererar får det vara värd det.

Pris 339:- hos GLOWiD.se

”Next time when you think of beautiful things, don’t forget to count yourself in”.

-I samarbete med GLOWiD- (Jag har mottagit produkten för test men detta är min egen och ärliga åsikt om produkten.)