Innan jag började med koreansk hudvård var ögonkrämer enligt mig något som var onödigt dyrt i alldeles för små burkar, och som jag inte prioriterade dels pågrund av att jag sällan såg något tydligt resultat och för att det kostade för mycket. Ni som har följt mig ett tag kanske har upptäckt att jag sällan skriver någon recension på ögonkrämer. Men jag har länge haft en favorit i Collagen Moistfull Eye Cream från Etude House och de få koreanska ögonkrämer jag har testat utöver denna, har inte nått upp till samma nivå som den. Eftersom jag inte har bekymmer med mörka ringar eller lätt blir svullen under ögonen har jag fokuserat på en ögonkräm som ger rikligt med fukt för att förebygga rynkor och fina linjer. Så när jag klickade hem Snail Repair Eye Cream från Mizon var det mer för att jag var nyfiken på varumärket Mizon och att ögonkrämen innehöll snigelfiltrat.

Enligt produktbeskrivningen innehåller Mizons Snail Repair Eye Cream 80% (!) snigelfiltrat vilket gör denna formulan perfekt för att stärka den tunna huden runt ögonen. Är K-beauty helt nytt för dig låter snigelsekret säker lite skrämmande men för de som har börjat bekanta sig mer med koreanska hudvårdsprodukter har nog förstått att snigelsekret är en väl beprövad och populär anti-aging ingrediens. Snigelsekret har många positiva egenskaper som att verka läkande, förbättra hudens motståndskraft och förbättra hudens elasticitet. Den påverkar cellförnyelsen och stimulerar hudens självläkningsprocess och motverkar därför uppkomsten av fina linjer. Eftersom snigelsekret också bidrar till att återfukta huden på djupet påverkas även befintliga linjer och rynkor på ett positivt sätt. Den har också en antiinflammatorisk effekt vilket gör att produkter med snigelsekret passar för dig med känslig hud. Snail Repair Eye Cream innehåller både EGF och niacinamide som också klassas som effektiva anti-aging ingredienser. Produkten är cruelty-free och passar alla hudtyper.

Ingredienslista: Snail Secretion Filtrate, Cetearyl Olivate(And)Sorbitan Olivate, Glyceryl Stearate, Phytosqualane, Beeswax, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Niacinamide, Water (And) Sodium Hyaluronate, Betula Platyphylla Japonica Juice, Stearic Acid, Polyacrylate-13 (And) Polyisobutene (And) Polysorbate 20, Dimethicone, Butylene Glycol, Portulaca Oleracea Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract, Glycerin, Hydrolyzed Wheat Protein, Water(And)Palmitoyl Pentapeptide-4, Epidermal Growth Factor, Glyceryl Stearate (And) Peg-100 Stearate, Octyldodecyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Adenosine, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. CosDNA.

Ögonkrämen är helt doftfri och absorberas snabbt in i huden. Jag använder den som näst sista steget i min hudvårdsrutin, efter serum och innan ansiktskräm. Krämen har en lätt konsistens, liknande en emulsion. Jag använder ringfingret och klappar lätt in krämen under ögonen och upp mot ögats ytterkant.

Jag har använt ögonkrämen över en längre period och förra veckan skrapade jag det sista ur burken. Jag som tidigare har tyckt att ögonkrämer är ganska tråkiga och sällan gör någon större skillnad är förvånad över hur snabbt denna krämen verkar efter varje applikation. Huden upplevs fastare och plumpad (trodde aldrig jag skulle använde det uttrycket, tycker ordet låter så lustigt i sammanhanget men hittar inget riktigt bra motsvarande ord på svenska). Jag tycker också att huden ser klarare och ljusare ut under dagen och fungerar perfekt under foundation. Den påminner nästan om en primer med tanke på det resultatet den ger efter varje applikation. Det långsiktiga resultatet är svårare för mig att uttala mig om eftersom jag som tidigare har nämnt inte har bekymmer med mörka ringar eller “påsar” under ögonen, men jag tror på dess anti-aging förmåga genom att den ger huden rikligt med näring och fukt. Köpa igen? Ja troligtvis kommer jag att göra det då det är en produkt som verkligen lever upp till sin produktbeskrivning.

Finns hos bangerhead.se, lyko.se, ahlens.se och eleven.se.

Jag avslutar med ett youtube-klipp där Renée från youtubekanalen Gothamista presenterar sina favoriter bland ögonkrämer/serum (Snail Repair Eye Cream finns med här;-)