Jag vet inte hur många av er som läser detta som känner till koreansk hudvård sedan tidigare men troligtvis gör många av er det eftersom ni har hittat hit. När mitt intresse väcktes för koreansk hudvård/K-beauty 2014 började jag leta runt på nätet efter svenska återförsäljare. Den enda webshoppen som jag hittade i Sverige var bonnybonny.se som startades 2014 och som var den första webshoppen att fokusera på koreanska produkter i Sverige. Innan jag åkte till Korea 2015 blev det flera beställningar från bonnybonny.se. Deras märken är Missha, It`s Skin och The Face Shop, vilket är stora och kända koreanska varumärken. Till min stora glädje har det öppnat flera webshoppar med fokus på koreansk hudvård senaste året. Jag hittade till SKINiD.se genom att jag följer fiftyshadesofsnails.com, vilken är en blogg jag rekommenderar på det varmaste om du är intresserad av k-beauty. SKINid.se säljer bland annat märket COSRX, Skin79, Manifit, Polatam, och J.One m.fl. Klairs, HYGGEE och LJH (Leejiham cosmetics) finns att köpa hos GLOWiD.se, som också har superbra service och snabb leverans. En annan mycket intressant online butik är Ipudacosmetics.se som under hösten 2017 öppnar fysisk butik. Ipudacosmetics.se säljer produkter från varumärken som Missha, Neogen, Whamisa, It`s skin m.fl. Under våren har Göteborgsbaserade tokkitokki.se öppnat med märken som Neogen, Pure Heals, COC, Holika Holika m.fl.  Hos bangerhead.se och sephora.se kan du nu botanisera bland koreanska märken som Mizon, Benton, Blithe, Aromatica, Cremorlab och Tonymoly. Åhlèns hänger också på k-beauty trenden med varumärken som Mizon och Leaders cosmetics. För dig som är beroende av “sheetmasks” (jag kommer att skriva mer om vad det är och vilka som är mina favoriter längre fram), kan du nu prenumera och få en ny box med sheetmasks hem varje månad. Fri frakt inom Sverige hos sheethappens.se. Jag hamstrade sheetmasks när jag var i Seoul och Busan, men nu börjar lagret sina, så vad kan vara bättre än att få en box hemskickad varje månad!

Inför resan till Korea 2015 började jag läsa artiklar om koreansk hudvård, om det omtalade 10 stegs-programmet som för många koreanska kvinnor hör till den vanliga hudvårdrutinen både morgon och kväll. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte handlar om att man måste använda alla produkter som kan ingå i en sådan rutin, utan att veta vilken hudtyp man har och bygga sin hudvårdsrutin utifrån sina behov. Alltså att fokus måste vara på vilka produkter och vilka steg som passar din hy bäst.

De senaste åren har ryktet om K-beauty spridit sig lavinartat över hela världen. I USA har Sokoglam och PeachandLily varit ledande med att introducera k-beauty till amerikanska kvinnor och män. Läs mer om detta hos Vanity Fair. Sokoglams blog theklog är också en stor källa för inspiration och senaste uppdatering vad gäller K-beauty. Här hemma nämns koreanska produkter allt oftare i mode och skönhetsmagasinen.

Det jag gillar med koreansk hudvård är att fokus ligger på att bra hudvård ska vara tillgängligt för alla oavsett vilken ekonomisk förutsättning du har. Att det handlar om en helhet för att få en sund och frisk hud, vilket innebär att det är lika viktigt med rengöring, exfoliering, att tillför tillräckligt med näring och fukt genom toner, serum, essence, emulsion, ansiktsmask och ansiktkräm. En annan viktig del är att Koreanska produkter innehåller färre tillsatser än produkter vi är vana vid i Europa och att det är fokus på naturliga och rena ingredienser.