Hej!

Hoppas ni har haft en riktigt fin helg. Vi har hunnit med en sväng till Liseberg, maken har spelat på vigsel, grannarna bjöd in hela gatan på kräftskiva, vår mellersta har varit på dansaudition med självaste Fredrik “Benke” Rydman och sedan har vi inrett en klädkammare. Check på den helgen;-).

Okej, dags för en ny recension. Letar du efter en toner som ger huden rikligt med näring och fukt? Search no more! Låt mig presentera Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner från det koreanska varumärket iUNIK, vilket står för: “Ideal Unique Natural Ingredients Knowhow” och jag har tidigare skrivit om och recenserat produkter från iUNIK härhär och här.

Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner är en toner som har en gel-liknande konsistens och innehåller hela 45% hyaluronsyra(!) vilket gör den till en otroligt återfuktande toner. Hyaluronsyra bildas i kroppen och finns naturligt i huden. När man är ung har huden en hög halt av denna vätskebärande molekyl som hjälper huden att binda vatten och huden ser oftast frisk och slät ut. Med åldern minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra vilket blir synligt i form av bl.a. rynkor och torrare hud. Genom att tillföra extra hyaluronsyra bibehåller huden fukt och hudens elasticitet stärks.

Nästa huvudingrediens är extrakt från hippophae rhamnoides, det vill säga havtorn, som är rik på antioxidanter och vitamin A, C och E. Andra härliga ingredienser är bl.a. niacinamid, lakritsrot och glykolsyra som alla är härliga anti-aging ingredienser med egenskaperna att stärka hudens elasticitet, ha en exfolierande och uppljusande effekt på huden, bidra till en jämnare hudton och lugna huden mm. Stort plus i kanten för den enkla och fina ingredienslistan!

Ingredienslista: Sodium Hyaluronate, Water, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Glycerin, Butylene Glycol, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Trehalose, Caprylyl Glycol, Thuja Orientalis Leaf Extract, Zanthoxylum Schinifolium Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum Root, Ethylhexylglycerin, Hydroxyethylcellulose, Pentylene Glycol, Aspalathus Linearis Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract. CosDNA

Designen på flaskan är enkel och inget iögonfallande. Produkten ser ljusorange ut när den är i flaskan men är genomskinlig, färglös och doftlös på huden. Tonern har en tjockare konsistens, lite åt gelhållet men upplevs inte kladdig. Efter rengöring tar jag 1-2 droppar i händerna och klappar lätt in produkten i huden. Den absorberar väldigt lätt in i huden, har en svalkande effekt och det känns som huden får en rejäl dos fukt och näring.

När jag recenserar en toner tycker jag alltid att det är svårt att säga hur mycket den i sig själv bidrar med t.ex. att ge lyster och en jämnare hudton eftersom den alltid följs av andra produkter, MEN jag upplever att den bidrar till att huden har en bra balans vad gäller fukt och näring och jag tycker den fungerar fantastiskt bra ihop med mina övriga hudvårdsprodukter. Den påminner mig om Klairs Supple Preparation Facial Toner i hur den känns mot huden och hur bra den tar upp de andra produkterna.

Just nu hittar du produkten hos soel.no för endast 149 NOK exkl. frakt.

Finns annars hos unique4u.net för ca 22$.

(Jag har mottagit produkten för test men detta är min egen och ärliga åsikt om produkten.)