Onsdag 170510

Dagen startade med att vi försov oss, men killarna kom iväg till skolan i tid och lillhönan fick börja lite senare på förskolan vilket hon tyckte var kanon. Jag har nämnt men inte skrivit så utförligt om den koreanska 10 stegs-rutinen eftersom jag nog har tänkt att de flesta som hittar till min lilla blogg redan vet en del om koreansk hudvård. Om ni vill läsa mer utförligt om varje rutin kan ni läsa mer hos bonnybonny.se, GLOWiD.se eller SKINiD.se.


Hjälp, tänker nog de flesta första gång de hör talas om 10 stegs-rutinen. Hur hinner man med och hur orkar man göra detta både morgon och kväll undrar många. För koreanska kvinnor är detta en självklarhet och de är nog mer förvånade över västerlänningar som oftast använder 2, max 4 produkter i sin hudvårdsrutin. Själv använder jag 6-8 produkter på morgonen och oftast 8-10 produkter på kvällen (beroende på om jag använder peeling och sheetmask), och ja det tar lite extra tid. Dagar som idag när tiden inte räcker till prioriterar jag självklart inte att använda alla dessa produkter, jag har tre barn som ska iväg till skola och förskola med allt vad det innebär (ni som har barn vet nog vad jag talar om;-). Inspirerad av ett inlägg hos fiftyshadesofsnails.com löste jag denna morgons rutin i bara fyra steg.
1) COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser.

2) Klairs Supple Preparation Facial Toner.

3)HYGGEE Fresh One Step Facial Essence.

4) Missha’s All-around Safe Block Essence Sun SPF 45/PA+++ 

 

För oss svenskar finns produkterna att köpa hos:

Missha hos bonnybonny.se

HYGGEE och Klairs hos GLOWiD.se

COSRX hos SKINiD.se

En uppmuntran till alla skandinaver idag, håll ut snart kommer våren;-)!