Låt oss fortsätta på snigeltemat med en liten recension av Green Snail Intensive Emulsion från koreanska Skin Watchers. I Skandinavien hittar ni varumärket hos norska SOEL.no som är distributörer för Skin Watchers i Skandinavien. Jag har tidigare testat en rengöringsolja från Skin Watchers som jag tyckte mycket om. Finns att läsa mer om den här.

I mitt förra inlägg om ögonkrämen Snail Repair Eye Cream från Mizon skrev jag om snigel filtrat och dess fördelar. För den som önskar läsa mer finns det en intressant studie om snigel filtrat och dess goda egenskaper från US National Library of Medicine National Institutes of Health här.

Ok, tillbaka till Skin Watchers Green Snail Intensive Emulsion.Vad är då en emulsion undrar du kanske? En emulsion kan man säga är en lättare lotion som ofta rekommenderas för oljig eller kombinerad hy då den har en lättare konsistens än en lotion. Under sommaren använder jag mig nästan enbart av emulsion istället för ansiktskräm då jag har normal/kombinerad hud. Jag använder emulsionen efter serum i min hudvårdsrutin, men kan även användas direkt efter toner.

Produktbeskrivningen hos SOEL.no säger: “Skin Watchers Green Snail Intensive Emulsion är en 99% naturlig, hypoallergenisk emulsion som främjar till en snabbare hudfornyelse. Innehåller snigel filtrat som ger näring, skyddar och förbättrar huden. Den är även effektiv mot acne, hudbristningar, ärr och skador orsakad av solen.  Fri från mineraloljor, alkohol parabener, bensofenon och dimethicone ”

Ingredienser: Water, Dipropylene Glycol, Snail Secretion Filtrate, Glycerin, Hyaluronic Acid, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Kyounin Yu, Cetyl Ethylhexanoate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Monarda Didyma Leaf Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Freesia Refracta Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Arginine, Carbomer, Allantoin, Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Fragrance. COsNDA.

Varför är då Green Snail Intensive Emulsion en bra produkt? Den är prisvärd, 190 NOK för 125ml och det krävs endast en liten klick som räcker till hela ansiktet. Den har en tunn och lätt textur och har en härligt mild och fräsch blomdoft. Den absorberar lätt och snabbt in i huden och lämnar en svalkande känsla. Huden känns otroligt mjuk och len efteråt. En skön produkt helt enkelt! Jag har märkt en tydlig skillnad om jag har applicerat emulsionen efter exfoliering då den effektivt lugnare ner huden. De dagar min hud behöver extra fukt har Green Snail emulsionen också varit en effektiv återfuktare. Så tummen upp för ännu en bra och effektiv hudvårdsprodukt.

Önskar er en härlig onsdag!

Psst: Äntligen är snön tillbaka;-)

(Detta är helt min egen personliga åsikt. Jag har mottagit produkt för test och har själv valt att skriva en recension.)