Måndag 12/6 och min fråga lyder: “Oh summer where art thou?”  Vi har iallafall haft en härlig helg med lite smått och gott och avslutade helgen med kalas för min mellersta som fyllde 9 år.

Jag tänkte det var dags att skriva ett inlägg om ögonkräm. Eftersom huden under ögonen är tunnare och mer känslig är det extra viktigt att använda en anpassat kräm som återfuktar och ger näring. Förutom att vara fuktgivande kan ögonkrämer verka uppstramande, reducera fina linjer, mörka ringar och minska svullnad kring ögonen. I västvärlden börjar många att fundera kring att eventuellt investera i en ögonkräm när man upptäcker de första fina linjerna runt ögonen. För mig var det så iallafall fast jag alltid har fått höra att “du som är asiat har ju inga rynkor”. Jag kom ihåg när jag köpte min första ögonkräm, en liten liten tub med enormt hög prislapp! Eftersom de flesta ögonkrämer har ett så dyrt ml pris, hamnar detta nog för många lite längre ner eller väldigt långt ner på prioriteringslistan när det kommer till hudvård. Det jag gillar så otroligt mycket med koreansk hudvård är filosofin om att ta hand om sin kropp och hy och att bra hudvård med hög kvalitet ska vara tillgängligt och möjligt för alla.

Jag har testat flera ögonkrämer de senaste åren från olika koreanska varumärken men jag återkommer igen och igen till Moistfull Collagen Eye Cream från Etude House. Denna ögonkräm är en av Etude House`s bästsäljande produkter och jag har full förståelse för detta-). Den är också med bland SokoGlams rekommenderade anti-aging produkter. Texturen är lätt och den har en mild blomdoft. Huvudingredienserna är baoabolja och hydrolyserad kollagen som bidrar till att återfukta, mjukgöra och ge huden näring. Det hjälper i sin tur till att förebygga fina linjer och stärker huden kring ögonen. Efter serum och innan fuktkräm applicerar jag ögonkräm med ringfingret och klappar med lätta rörelser in den i området under ögonen och som ett C upp mot ögonbrynets yttersta kant. Krämen har en lätt konsistens som absorberar lätt in i huden och huden känns återfuktad och smidig efteråt. Varje burk innehåller 28 ml och räcker länge eftersom krämen är så dryg och det behövs ytterst liten mängd vid varje tillfälle. Jag är inne på burk nummer två och är verkligen otroligt nöjd med Moistfull Collagen Eye Cream.  Så den bästa ögonkrämen just nu enligt mig – Moistfull Collagen Eye Cream!

Om ni vill läsa mer om denna fina produkt och om hur man bäst applicerar ögonkräm, så kolla in theKlog.co här, här och här.

Finns hos Jolse för ca 120:-

Finns hos w2beauty och sokoglam.

Nu Broadchurch säsong 3!