Redan onsdag och jag njuter av en ledig dag med strålande sol.

Hoppas ni hade en trevlig Valborgsmässoafton. Här öste regnet ner under större delen av dagen så det blev inget firande traditionsenligt vid någon Valborgsbrasa, men det blev en härlig kväll ändå här hemma tillsammans med vänner i alla åldrar. Mycket pingis och sällskapsspel.

Ok, dags för ett nytt inlägg om “beauty empties”. Min blogg går ju till stor del ut på att testa och försöka skriva noggranna recensioner av olika produkter. En förmån jag har är att jag genom bloggen har möjligheten att få testa många olika skönhetsprodukter. Det innebär också att det ofta dröjer ganska länge innan produkterna helt tar slut, vilket också är en anledning till att det går lång tid mellan inlägg som detta 😉 plus att koreanska produkter ofta kommer i stora förpackningar.

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

Detta var den första produkten från COSRX som jag testade. Det tog ett litet tag innan vi blev kompisar, troligtvis pga den relativt starka (enligt mig) tea tree doften och att jag tyckte den stramade lite på min hud. Jag vet inte riktigt när vändpunkten kom, men jag har under senaste året återkommit till denna rengöringsgel igen och igen, därför att den är effektiv och samtidigt så mild mot min hud. Ingredienslistan hittar du här. Kommer jag köpa den igen? Kanske, jag gillar verkligen denna produkt men just nu testar jag två andra vattenbaserade rengöringsprodukter så jag får låta Low pH Good Morning Gel Cleanser (återigen dessa lååånga namn) ställa sig längre ner på inköpslistan. I Sverige hittar du COSRX bla hos skinid.se.

Dr. Oracle 21;STAY Hyaluronic Ampoule

Vad kan jag säga mer än att jag tycker så mycket om detta serum! Lätt att applicera, har en svalkande effekt och absorberas lätt in i huden. Lämnar ingen kladdig yta och återfuktar huden på djupet. Vet dock inte om precis detta serum kommer ut på den svenska marknaden eller vad priset kommer att landa på om det lanseras här. Köpa igen? Kanske. Det beror helt på priset helt enkelt. Ingredienslistan hittar du här. Är du intresserad av andra produkter från dr.Oracle kan du bland annat hitta deras fantastiska A-Thera Peeling Stick som nyligen lanserades hos sokoglam.com hos finino.se.

ENature Moringa Cleansing Oil

Jag köpte mina första ENature produkter då jag testade att beställa hudvårdprodukter via www.koreanbuddy.com (läs bloginlägget här.) I Sverige hittar du ENature produkterna på Åhlens och hos bonnybonny.se.

En av mina absoluta favoriter bland rengöringsoljor! Den har en tunn och lätt konsistens och har en mild och härlig citrusdoft. Den  avlägsnar effektivt smink och är lätt att skölja av. Lämnar ingen oljig yta som en del andra oljerengöringsprodukter kan göra. Moringa Cleansing Oil är skonsam mot huden och återfuktar samtidigt som den effektivt tar bort smink och andra orenheter. Ingredienslistan hittar du här. Köpa igen? Ja, det ända som gör mig lite tveksam är priset här hemma i Sverige, 310:-

Etude House Curl Fix Mascara

När jag besökte en av Etude House butiker i Hongdae (stadsdel i Seoul) och frågade om vilken mascara de rekommenderade, var Curl Fix Mascara den mascara av alla de olika mascarorna som expediten tog fram. Jag har sedan dess (2015) inte hittat någon mascara som kan konkurrera mot denna. För mig som har korta ögonfransar är denna helt suverän och håller precis hela dagen, men se till att ha en effektiv eye makeup remover, för den sitter som berget. Köpa igen? Ja! Igen och igen och igen……….

 

Klairs Rich Moist Soothing Cream

Krämen som jag alltid kan lita på och en av mina första produkter som jag testade från Klairs. Behöver min hud lite extra fukt eller något som lugnar eller dämpar huden, då är Rich Moist Soothing Cream krämen med stort K för mig. Enligt produktbeskrivningen passar den alla hudtyper och särskilt för känslig hud. Ingredienslistan hittar du här. Köpa igen? Oh ja! Jag köpte en ny innan den första tog slut. I Sverige hittar du den hos glowid.se eller klairs.se.

Neogen Dermalogy Real Ferment Micro Essence

Är du en av dem som gillar Misshas kultförklarade Time Revolution The First Treatment Essence kan Neogens real Ferment Micro Essence vara något för dig. Denna essence återfuktar på djupet och ska bidra till en jämnare hudton. Den innehåller 93% naturligt fermenterade ingredienser, se hela ingredienslistan här. Nackdelen är att den säljs exklusivt hos sokoglam.com (USA) och senast jag beställde från sokoglam.com blev tullavgiften så hög att slutsumman för hudvårdsprodukterna blev lite för dyra enligt mig. Jag fick i alla fall möjligheten att testa denna essence via härliga _christina_hansen_, följ gärna hennes fantastiska instagramkonto för massor av inspiration.

Real Ferment Micro Essence är enligt mig en riktigt bra essence! Den återfuktar superbra och huden känns fräsch och pigg.  Eftersom jag endast har testat en mindre förpackning kan jag inte uttala mig om vilket resultat denna essence ger långsiktig. Köpa igen? Troligtvis inte eftersom den inte går att köpa i Europa, och jag tycker att essencer som Misshas Time Revolution och Blithe’s 9 Essential Seeds gör ett lika bra jobb om inte bättre.

PureHeals Propolis 80 Cream

Jag har tidigare recenserat Propolis 80 Cream på bloggen. En härlig kräm som passar min hud bra men sedan blogginlägget skrevs i november -17, har jag hunnit testa andra krämer som jag upplever ger ett lika bra jobb och skapar lika bra resultat för min hud. Köpa igen? Som sagt en mycket bra produkt, men i nuläget inte på min prioriteringslista. Finns i Sverige hos tokkitokki.se.

Pyunkang Yul Mist Toner

En av mina absoluta favoritprodukter all time! Tonern som puttade ner Klairs Supple Preparation Facial Toner till en andra plats. Jag har redan avverkat flaska nummer två. Älskar den enkla ingredienslistan som endast innehåller fem ingredienser. Köpa igen? Ja, igen och igen. Läs min recension av Mist Toner här. Finns hos surisuri.dk och skinid.se.

Thank Your Farmer

Thank You Farmer True Water Deep Serum & Thank You Farmer True Water Deep Cream. Jag har tidigare recenserat både serum och kräm här. Köpa igen? Absolut inför nästa vinter, denna kombon var helt suverän för min hud under de kallaste vinterveckorna. Produkterna finns att köpa i Norge och Sverige hos oriko.no.

Önskar er en fortsatt ljus och god onsdag.

Kram J