Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/1/a/5/k-beautybyjinhee.com/httpd.www/wp-includes/compat.php on line 502 Cremorlab's T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence | K-Beauty By JinHee

Cremorlab’s T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence

Höstterminen är igång och här på bloggen kickar jag igång den med en ny produktrecension. Förra året fick jag ett litet varuprov av T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence ihop med andra härliga produkter från amlabeauty.se som jag tyckte mycket om. När jag i slutet på vintern fick möjligheten att testa nya produkter från Cremorlab, var T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence en av produkterna som kom i full storlek. Lycko mig!

Cremorlab är ett av flera koreanska varumärken som har blivit stora i västvärlden tack vare bland andra Peach and Lily samt att stora hudvårds-, kosmetik- och modebloggare har prisat deras produkter. I Korea var det mycket buzz kring Cremorlab för några år sedan, men är inget mainstream varumärke på den koreanska marknaden. Trots det räknas T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence som en kultprodukt inom koreansk hudvård.

Cremorlab beskrivs som ett cosmeceutical (medicinsk hudvård) hudvårdsmärke, vilket innebär att det finns biologiskt aktiva ingredienser i produkterna som har direkt påverkan på huden och vars effekt kan påvisas genom kliniska studier. Cremorlabs produkter är baserade på ett så kallat patenterat termalvatten, T.E.N  som står för Thermal water Therapy, Eco-healing Energy och Natural Nourishment. Själva namnet Cremorlab består av Cremor som i kräm/salva/läka och lab som i laboratorium och forskning. Den höga koncentrationen av mineraler i termalvattnet ska kunna återfukta huden på djupet samtidigt som det har en läkande effekt.

Vill du läsa mer om Cremorlab så titta gärna in på deras hemsida här.  Vill du läsa andra recensioner på några av deras produkter, finns de på bloggen här och här.

Produktbeskrivningen hos bangerhead.se säger: ”Dess huvudingrediens är Cremorlabs patenterade T.E.N. termalvatten som är känd för sin höga koncentration mineraler som verkar återfuktande och revitaliserande för huden. Denna essence återfuktar på djupet samtidigt som den förbättrar hudens textur och utseendet på porer, återställer fuktbalansen och ger en jämnare hudton. Blomextrakt, niacinamide och adenosine klarnar upp pigmentering och verkar anti-ageing. Vid regelbunden användning kommer din hud att bli spänstigare, få en finare textur och ökad lyster. Passar alla hudtyper, även känslig hud”.

Ingredienslista: Water, Rosa Centifolial Flower Water, Butylenel Glycol, Niacinamide, Glycerin,iBetaine, Chamomilla Recutital(Matricaria) Flower Water,lSaccharomyces Ferment, AspalathuslLinearis Extract, LiliumiCandidum Flower Water,lCentaurea Cyanus FlowerlWater, PAEONIA ALBIFLORAiROOT EXTRACT, DiospyrosiKaki Leaf Extract,ipeg/ppg-17/6 Copolymer, CaprylyllGlycol, PEG-40 HydrogenatediCastor Oil,PVM/MAlDecadiene Crosspolymer, PotassiumlHydroxide, Adenosine, BiosaccharideiGum-1, Phenoxyethanol. CosDNA

Jag började använda essencen under våren men som ni kanske läste i mitt senaste inlägg så vet ni att jag “bantade ner” min hudvårdsrutin rejält under sommaren och använde istället 3-i-ett (toner, essence och serum) produkten Fresh One Step Facial Essence från HYGGEE. Sedan 6 veckor tillbaka är Mineral Treatment Essence en del av min hudvårdsrutin både morgon och kväll. Jag applicerar den efter rengöring och toner. Konsistensen är vattentunn och tränger snabbt in i huden. Det känns som huden får rejält med fukt samtidigt som den ger en svalkande känsla. I produktbeskrivningen står det att den är parfymfri men man kan ana en liten liten svag blomdoft. Produkten är fri från alkohol, parabener och artificiella färgämnen.

Jag är riktigt imponerad över hur effektiv denna produkten är samtidigt som den är supermild mot huden. Jag upplever att T.E.N Cremor Mineral Treatment Essence återfuktar på djupet samtidigt som den ger en härlig lyster och hudtonen upplevs jämnare bara efter några veckors användning.

I Sverige hittar du T.E.N Mineral Treatment Essence bla hos: bangerhead.se, lyko.se, eleven.se, hudoteket.se, ahlens.se och hos skinid.se. I Korea hittar du Cremorlab hos LOHBs (Love Health and Beauty).

Pris: ca 540 sek för 270ml

Allt gott//J

(Jag har mottagit produkten för test men detta är min egen och ärliga åsikt om produkten.)

2018-08-28T22:04:26+00:00