God tisdagkväll!

Dagen började med skönsång och presenter (dock jätte trötta barn varav min äldsta fint frågade om han fick gå och lägga sig igen direkt efter paketöppningen;-)) och sedan bar det iväg till jobbet. Japp, ett år äldre och ett år mer livserfarenhet!

Sedan jag började intressera mig för koreansk hudvård för 4 år sedan har jag regelbundet följt bland annat theKlog.co och SOKO GLAM för inspiration och information (kanske låter lite “nördigt” men jag blev jätteglad när jag insåg att theKlog.co börjat följa mig på instagram).  SOKO GLAM’s grundare Charlotte Cho startade SOKO GLAM 2012 och är en av dem som bör få “cred” för att ha introducerat koreansk hudvård till USA och övriga västvärlden. Läs mer om Charlotte Cho och SOKO GLAM här.

I början på april i år lanserade Charlotte Cho i samarbete med COSRX, Triple C Lightning Liquid, ett högkoncentrerat vitamin C serum (innehåller 20,5% askorbinsyra) efter att de såg en ökad efterfrågan efter ett C-vitamin serum med högre halter av askorbinsyra.

”Triple C” står för Charlotte Cho x COSRX x Vitamin C, och”Lightning Liquid” står för hur serumet på ett kraftfullt och effektivt sätt (som en blixt;-)) ska ge lyster och glöd samt bidra till en jämnare hudton.

Huvudingredienserna i Triple C Lightning Liquid består av 20.5% askorbinsyra (vitamin C) vilket gör produkten till ett kraftfullt och effektivt vitamin C serum. Det innehåller även 72% aronia extrakt. Aronia har den högsta koncentrationen av antioxidanter som uppmätts i någon frukt och Aronia innehåller bland annat vitamin C, karotener, folsyra och naturligt vitamin E. Dessutom mineraler som kalium, järn och mangan. Den bidrar till att återfukta huden på djupet och hjälper till att stabilisera den höga halten askorbin syra.

I produktbeskrivningen står det att serumet ska bidra till att vitalisera huden, ge lyster och en jämnare hudton, ljusa upp pigmentfläckar och minska/jämna ut acneärr. Det ska även skydda huden mot UV skador genom att antioxidanterna hjälper till att neutralisera skadliga fria radikaler och motverkar i sin tur hudens åldrande. Vitamin C  är även effektivt på att öka produktionen av kollagen vilket i sin tur förbättrar hudens spänst och elasticitet.

SOKO GLAM rekommenderar att man använder serumet i hudvårdsrutinen på kvällen eftersom vitamin C är en exfoliator som kan göra huden mer känslig för UVA/UVB strålning. Som vid all kemisk peeling är det därför av stor vikt att man använder solskydd dagtid efter behandling.

 

Som ni säkert förstår har jag höga förväntningar på detta serum och hoppas på goda resultat (har några envisa pigmentfläckar som gärna får blekna bort;.)).

Finns hos SOKO GLAM för ca 240:- (frakt tillkommer.)

Nu är alla paket öppnade och födelsedagstårtan uppäten, dags att ta kvällen helt enkelt.