Tänkte skriva några rader om en av SKINFOODS exfolierande peeling/scrub masker. Den mest kända och omtalade SKINFOOD masken bland koreanska hudvårdsentusiaster och en bestseller är Black Sugar Mask Wash Off. Ni kan läsa mer om den hos theKlog.co Jag har själv inte testat denna även om jag köpte med mig flera scrub masker från SKINFOOD när jag var i en av SKINFOODS butiker i Hongdae, Seoul. Jag får be min kompis Christy skriva ett gästinlägg om den vid ett senare tillfälle.

Okej, Black Sugar Honey Mask Wash Off (blir fortfarande så fascinerad över dessa långa engelska namn på många k-beautyprodukter, när jag vet hur lite engelska de flesta koreaner förstår och talar). Den beskrivs som exfolierande och återfuktande och innehåller Brasiliansk “black sugar” som ska vara rikt på mineraler och honung som ska tillföra fukt och bidra till att göra huden mjuk och ge lyster.Efter rengöring, skaka burken noga innan du börjar använda scrub masken. Applicera masken på fuktigt ansikte och massera in masken över hela ansiktet (ej ögon och mun), låt verka i 10-15 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Det går även att blanda ut masken med lite vatten om du tycker att konsistensen är för sträv.
Så kan jag nu rekommendera Black Sugar Honey Mask Wash off från SKINFOOD? JA! Den doftar fräsch honung och är lätt att applicera på huden. Färgen och konsistensen kan påminna en om mindre trevliga saker, men det spelar ingen roll tycker jag för efteråt känns huden super mjuk och len. Har tidigare tyckt att scrub masker ofta torkar ut huden men denna gör inte det. Sedan fortsätter jag med essence, serum, ögon- och ansiktskräm.

Pris:

150:- hos sephora.se

80:- hos iherb.se

75:- hos stylekorean.com