Jag läste en intervju förra året om vilka trender man trodde kom till att prägla koreansk hudvård och smink i 2017 och “allt i ett” produkter för att förenkla hudvårdsrutinerna var en dem.

Första gången jag tittade in hos GLOWiD.se blev jag därför direkt nyfiken på produkterna från det relativt nya koreanska märket HYGGEE. HYGGEE`s produkter är innovativa i den bemärkelse att de har satt samman toner, essens och serum i en och samma produkt. MST står för Minimum Skincare Technology, alltså en “allt i ett formel” produkt där tanken är att förenkla hudvårdsrutinen och samtidigt ge ett lika bra resultat som när man använder toner, essens och serum var för sig. “Allt i ett formeln” ska även skydda huden mot oxidativ stress och ge en balanserad återfuktning.
Den första produkten jag beställde från GLOWiD var HYGGEE`s Fresh One Step Facial Essence, vilken jag senare fick hem som testprodukt också. Jag fick då ett varuprov på HYGGEE`s Balance One Step Facial Essence som senare ledde till att jag “klickade hem” även den produkt.

Balance One Step Facial Essence:

Produktneskrivningen säger: Produkten har en perfekt balans mellan olja och fukt. Det övre skiktet innehåller 20% oljeingredienser medan bottenskiktet innehåller 80% fuktighetskräm med björksav extrakt. (Björksav är sprängfylld med näring och innehåller spårämnen som kalium, kalcium, magnesium och mangan, fruktsyror, protein och enzymer. Björksav ska bidra till att förebygga förtidigt åldrande genom att den aktiverar bildandet av fibroblaster och har på så sätt en förnyande verkan på huden. Saven mjukgör, slätar ut och återfuktar huden)

Skaka flaskan innan användning. Den passar för dig som:

• Känner sig lite torr efter rengöring

• Använder fuktkräm varje dag

• Befinner sig i miljöer med torr luft. Rekommenderas därför under vinterhalvåret.

Passar torr hud, känslig hud och mogen hud med fina linjer.

Ingredienser: Betula Platyphylla Japonica Juice, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Octyldodecanol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Pyrus Malus (Apple) Seed Oil, Water, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Lactobacillus Ferment, Lactococcus Ferment Lysate, Bifida Ferment Lysate, Streptococcus Thermophilus Ferment, Glycerin, Sodium Chloride, Glyceryl Caprylate, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Ceramide 3, Cholesterol, Arginine, Phytosterols, Xanthan Gum, Phenoxyethanol

“Balance”, stilren liten 110ml flaska. Har en härlig citrusdoft som försvinner ganska snabbt efter applicering. Konsistensen är lätt och tunn, absorberar snabbt i huden. Jag trodde kanske att den skulle lämna en liten oljig yta, men den tränger snabbt in i huden och huden känns mjuk och len direkt, ingen tendenser till kladdig yta. Balance One Step Facial Essence passar min hy fantastiskt bra när det är torrt och kyligare väder. Min hudvårdsrutin när jag använder Balance: rengöring, Balance One Step Facial Essence, ögonkräm och solkräm. Ready to go!

Fresh One Step Facial Essence:

Produktbeskrivningen säger: Produkten ska bidra till att balansera hudens talgproduktion samtidigt som den återfukter på djupet. Även denna innehåller björksav. Den passar för dig som:

• Känner sig lite torr efter rengöring.

• Får oljig hud under dagen.

• Har stora porer.

Passar bättre vid mildare och varmare klimat.

Passar bra för oljig hud, blandad hud och känslig hud.

Ingredienser: Betula Platyphylla Japonica Juice, Glycerin, Butylene Glycol, Diethoxyethyl Succinate, Methyl Trimethicone, Water, Propanediol, Dipropylene Glycol, Pentylene Glycol, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Lactobacillus Ferment, Lactococcus Ferment Lysate, Bifida Ferment Lysate, Streptococcus Thermophilus Ferment, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Polyglyceryl-6 Stearate, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Polymethylsilsesquioxane, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Choleth-24, Tromethamine, Polyacrylamide, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Polyacrylate, C13-14 Isoparaffin, Polyglyceryl-6 Behenate, Laureth-7, Ethylhexylglycerin, Butyl Avocadate, Caprylic/Capric Triglyceride, Phospholipids, Ceramide 3, Cholesterol, Arginine, Propyl Gallate, Phytosterols, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Phenoxyethanol“Fresh” kommer i en stilren 110ml flaska med pump. Konsistensen är en blandning mellan toner och serum och doftar mild citrus. Den har en lätt textur åt gel hållet som tränger snabbt in i huden. Första gången jag använde denna produkt var det fortfarande ganska torrt och kyligt ute och jag upplevde inte att den återfuktade tillräckligt just då vilket stämmer in på produktbeskrivningen, men NU när vädret är mildare levererar den perfekt och jag har använt den dagligen i min morgonrutin de senaste två veckorna. Huden känns balanserad och har bra med fukt hela dagen. Just nu ser min morgonrutin ut såhär: Rengöring, toner, Fresh One Step Facial Essence, ögonkräm och solkräm.

Så kan jag rekommendera Fresh- och Balance One Step Facial Essence från HYGGEE? Ja, jag gillar båda produkterna starkt. De kompletterar varandra och min hy beroende på väder och temperatur. Jag gillar att produkterna är “allt i ett produkter ” vilket förenklar hudvårdsrutinerna och att de bibehåller en hög kvalitet som ger ett lika bra resultat som när man använder toner, essens och serum var för sig. Det blir spännande och se om de stora väletablerade märken hakar på trenden.

Pris 399:-/stk

Idag är jag ledig, barnen har sommarlov och “hear hear” DET ÄR BLÅ HIMMEL OCH SOL!

Önskar alla en riktigt fin fin onsdag.