Skönhetsmässan Acadermia- SKINid.se, Le Mini Macaron, finino.se, M PICAUT, alissa beauté, HynE …

För två helger sedan var jag på Skönhetsmässan Acadermia i Älvsjö utanför Stockholm. Jag visste att SKINiD.se med Jessica Abeling i spetsen hade monter där men i övrigt hade jag inte alls koll på vilka företag och varumärken som skulle medverka. Jag råkade glömma min kamera hemma så bildkvaliteten på vissa bilder är inte den bästa i detta inlägg.

Jag tittade förbi SKINiD.se vars monter var full av ivriga besökare och hälsade på Jessica. Jessica har nyligen varit i Seoul och det fanns redan nya varumärken på plats i hyllorna, bland annat Swanicoco.

Några nya produkter som verkar mycket intressanta är bland annat Swanicoco EGF 10ppm Pure Ampoule och FGF 10ppm Pure Ampoule och Swanicoco PHA 10% Coco Peeling Cream.

EGF står för Epidermal Growth Factor. Med åldern avtar hudens naturliga produktion av EGF och huden blir därför tunnare och mindre elastisk, vilket bland annat bidrar till att rynkor uppstår. När man fyller på med EGF stärker man huden och får en ökad densitet. FGF står för Fibroblast Growth Factor och bidrar till en förbättrad elasticitet som jämnar ut fina linjer och rynkor.

Swanicoco PHA 10% Coco Peeling Cream ser jag verkligen fram emot att testa. Dess uppgift är att exfoliera och samtidigt återfukta huden. Jag har tidigare testat en liknande exfolierande kräm i Nakeup Face’s 10% AHA Scaling Cream, läs min recension här.

Eftersom jag nästan enbart använder koreanska produkter är jag inte så insatt i svenska varumärken, men det är fantastiskt roligt att se att det kommer fler och fler svenska varumärken inom hudvård med fokus på naturliga och ekologiska ingredienser baserat på forskning och vetenskapliga studier. Jag tror även att dagens konsumenter har högre krav och är mer kritiska till vad man tillför sin kropp både på in- och utsidan.

Ett av dessa svenska varumärken är Reserol. Reserol är ett helt nytt sätt att tillgodogöra sig resveratrol- direkt genom munnens fina blodkärl via en frimärkstunn film som tillverkas av brunalg från Norge. Tekniken är resultat av tio års forskning och utveckling. Det finns även ett ansiktsserum som kommer i ampullförpackningar. Produktbeskrivningen säger: “Serumet minskar rodnad och framhäver en naturlig lyster. Vidare ökar hudens elasticitet och det ger en jämnare hudton genom att hämma melaninproduktionen i hudcellerna. Serumet skyddar hudbarriärens lipidbalans och kan på så sätt bevara hudens naturliga fuktnivå”. Resveratrol är ett ämne som förekommer naturligt i växtriket och dess uppgift är att skydda mot angrepp från svamp och bakterier. Resveratrol kallas naturens egna anti-age-molekyl och finns bland annat i vindruvor och blåbär. Effekterna kan liknas vid en mycket potent antioxidant. Jag fick med mig några varuprover och det ska bli intressant att testa detta koncept.

Ett annat spännande och helt nylanserat varumärke är HynE som har sin bas på Gotland och vars första produkt är en anti-aging kräm baserad på en stor dos hyaluronsyra som passar för både kvinnor och män. Alla produkter innehåller svensk bakteriellt framtagen hyaluronsyra som ej är testad på djur. Susanne Liljenberg som är en av inredningskedjan GRANITs grundare är en av fyra gotländska företagare bakom varumärket.

Sedan blev det ett stop hos M PICAUT Swedish Skincare. Jag har absolut hört talas om M Picaut men som för de flesta som har fastnat för koreansk hudvård är det inte ofta en icke-koreansk produkt får en plats i min badrumshylla. M Picaut är Sveriges internationellt mest prisbelönta hudvårdsserie. All tillverkning sker i Sverige och produkterna  är helt fria från mineraloljor, parabener, silikater, sulfater, artificiella utfyllnader och färgämnen. Havtorn är en av huvudingredienserna i deras hudvårdsserie.

En monter som fångade mig direkt var Le Mini Macarons monter. Fantastiska förpackningar och design. “Le Mini Macaron – perfekt gelmanikyr” en liten LED-lampa som är designad som en macaron. Finns i flera olika färger. Lampan kan anslutas till både en vanlig strömkälla och USB, endast 30 sekunders torktid. Produktbeskrivningen lovar samma höga kvalitet som hos en professionell nagelteknolog. I deras monter fanns ett stort utbud av gel polish samt sheetmasker för händer och naglar. Kolla in designen på förpackningarna. Som godis!

Ett annat mycket trevligt möte var att träffa Åsa Dengg som är distributör för det italienska hudvårdsvarumärket Alissa Beauté i Skandinavien. Hudvårdsmärket lanserades för ca ett år sedan i Sverige. Produkterna utmärker sig genom ett väl balanserat innehåll och unika sammansättningar där   innovativ teknologi kombinerar helt rena, naturliga oljor med högaktiva ingredienser. Produkterna utvecklas i det kända laboratoriet L&D Laboratories och produceras nära Milano där även huvudkontoret för Alissa Beauté ligger. Det finns ett stort utbud av produkter och de står för individanpassad hudvård som ger resultat. Alissa Beauté erbjuder helhetslösningar mestadels för spa, salonger och gym.

Sedan var det dags för lunch och ett kärt återseende med Nora Morander från finino.se. Nora är distributör för Leaderscosmetics och Mitomo i Sverige. I Sverige hittar du dessa grymma sheetmasks hos Åhléns och ahlens.seLykoeleven.seapotea.se och hos finino.se.

Det sista jag hann med innan det var dags att sätta sig på tåget tillbaka till Göteborg var ett litet och kort besök på Attitude Sthlm där jag tittade förbi Anna från Ipudacosmetics.se och deras monter samt hälsade på Mr. Jeong som är grundaren till PackAge Korea. Anna har precis kommit hem från Seoul och det fanns några helt nya varumärken i deras monter. Håll utkik på deras hemsida efter vilka varumärken som kommer!

Avslutar med ytterligare några bilder från mässan samt en liten bild på allt som fick följa med hem efter en heldag på mässa;-)

Färgexplotioner hos inglotsweden.com.

Rolig och snygg design hos polska yope.

Alkoholfria drinkar hos Ramlösa.

2018-02-07T16:26:48+00:00

Lämna en kommentar